Astăzi sunt 1 like

S-a tot scris despre Facebook, despre cum s-au simţit românii când PRO TV-ul s-a folosit de credibilitatea acestora pentru teasingul unui nou film. Şi le uitasem.

Însă a venit Andreea de dimineaţă la mine şi mi-a zis că vrea să facă o faptă bună. Aflu că “este un tip – pianist – care trebuie să strângă 20 000 de like-uri pentru a i se lansa albumul”. Am crezut că sunt prieteni, dar nu erau. Citise în ziar. Şi mi-am amintit.

Nu ne costă like-ul, dar îi costă apoi fidelitatea noastră odată ce te simţi trădat. Şi i-am scris.

Tot pe Facebook pentru că pentru mine rămâne un canal de comunicare chiar dacă vrem să-l ţinem “doar pentru prieteni”. Nu suntem prieteni, dar mi-a răspuns: “E cât se poate de pe bune şi m-a luat şi pe mine prin surprindere faptul că a luat aşa amploare, a pornit de la o simplă provocare. Cineva de la un studio de înregistrări din Londra unde am imprimat recent un vals de Chopin m-a plăcut şi mi-a zis să facem un pariu. Eu strâng 20.000 like-uri pe pagina mea de fb şi îmi asigură înregistrarea unui cd. Asta e toată povestea.”

Şi l-am întrebat:

1. Care e casa de discuri care a lansat provocarea?

Persoana de la studioul de înregistrări care mi-a propus înregistrarea discului m-a rugat să-i păstrez anonimatul.

2. Te-a deranjat cererea lor în vreun moment? Faptul că talentul tău a fost agăţat de aceste 20 000 de like-uri la care ai fost provocat?

Nu m-a deranjat, pentru că am simţit buna intenţie. Chiar şi condiţia asta are ceva util în ea, aşa că mie mi-a sunat a ‘Te ajut dacă îmi arăţi că te mai ajuţi şi tu puţin’.

3. În afară de cele 20 000 de like-uri, ce altceva vrei să obţii de la cei care îţi vor afla povestea?

Sper să am ocazia să mă întâlnesc în sălile de concert cu cei care mă susţin cu like-urile şi postările lor în acest demers. Reţelele de socializare nu trebuie să instrăineze oamenii şi să-i închidă în casă, ci să mijlocească întâlnirea lor. Asta îmi doresc eu!

4. Ce va fi după cele 20 000 de like-uri?

După cele 20.000 de like-uri voi fi câştigat pariul! Aşa că voi începe o perioadă intensă de pregătire pentru înregistrări. Totodată pregătesc un proiect frumos în România despre care voi vorbi mai târziu.

5. Care crezi că e mai puternică: muzica sau povestea din spate?

Ambele, fiecare cu rolul ei. Povestea invită, muzica are cuvântul final.

În timp m-am învăţat să nu mai pariez, însă în poveşti continui să cred. Astăzi sunt 1 like din cele pe care trebuie să le obţină Sergiu Tuhuţiu şi pot trăi cu asta.

Sursa foto: Facebook

Crina Coranga Written by:

Brand Storyteller

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *