Ne-am adunat să-ţi spunem

Unii aleg superstiţioşi un gând şi se feresc de el prin diferite practici transmise de bătrâni. În noaptea asta unii îşi pregătesc usturoiul, altele visează la ursiţi ori se încred în farmece. Noi ne-am adunat pe un post să vorbim, să ne amintim, să nu ne temem şi să mulţumim.

Sunt dependentă de oameni, de influenţa pe care o au în procesul maturizării mele, de lecţiile pe care mi le dau prin moduri ce le condamn în prezent dar nu le-aş schimba pe viitor. Mă educ în fiecare zi să le spun  oamenilor cât contează pentru mine. N-o fac dintotdeauna şi nu stiu ce m-a împiedicat până acum, cert e că atunci când e prea târziu ţipi să te audă lumea toată şi nu se întâmplă…

Şi iată-mă spunând stângaci. Aici. Astăzi eu vorbesc despre cel mai bun prieten, ei vorbesc despre cel mai bun frate, coleg, văr sau nepot. Cu toţii vorbim despre Andrei şi despre cum viaţa noastră este mai frumoasă cu el alături. Şi sunt mai bine de 12 ani ce ne leagă amintirile, asa de bine înnodate că şi după grele încercări îl pot numi <prieten>, unul ce ştiu că-l pot suna din celălalt capăt al lumii şi mi-ar fi aproape într-o secundă dacă aş avea nevoie, cu care râd când îmi vine să plâng şi care are grijă să visez. Sunt un om norocos. Şi norocul meu poartă şi acest  nume: Andrei. Armeanu Andrei George.

Andrei este fratele meu mai mic, însă în acelaşi timp îmi este şi cel mai bun prieten. Viaţa ne-a pus la multe încercări , însă împreună am reuşit să trecem peste ele. Este o persoană pe care te poţi baza, indiferent de natura problemei pe care o ai; este acolo şi te ajută – cât îi stă în putinţă, necondiţionat. Mă bazez mereu pe Andrei şi ştiu că va fi acolo cu o mână întinsă, ajutându-mă să mă ridic şi să merg mai departe. (Cosmin Armeanu)

George Andrei Armeanu – “dusa mica, frumişica” cum îl alinta mama, este un supravieţuitor: s-a născut într-o geroasă zi de ianuarie şi deja primea o veste proastă nu-i dădea nimeni şanse la viaţă. A fost aşezat într-un incubator alături de o fată cu acelaşi diagnostic. Spre surprinderea tuturor, dimineaţă Andrei era încă acolo, ţipând cât putea el de tare pentru a fi băgat în seamă. A ajuns un bărbat adevărat ce ne ajută pe noi –  fraţii lui – şi pe cei din jurul lui mai mult decât ar crede cineva că poate să o facă. E un luptător şi întotdeauna va fi! Sunt sigur că toţi cei care îl cunosc sunt persoane mai bune pentru că au în viaţa lor un om precum Andrei. Fratele meu! (Laurean Armeanu)

Andrei este un băiat cu personalitate, o persoană care ştie ce îşi doreşte de la viaţă, care trăieşte după principii. Îmi place foarte mult să îl ascult, fiecare sfat având sens pentru mine. Este un frate foarte bun şi este foarte ataşat de familie; persoana care îi va fi alături va avea parte de o viaţă frumoasă alături de el. Puţine persoane mai pun preţ pe romantism astăzi, iar el se numără printre aceştia puţini. Sunt mândră că am un asemenea frate! Îi apreciez tăria de caracter şi curajul de a merge mai departe indiferent de încercările vieţii.  Andrei e unic! (Roxana Armeanu)

Când erai o mogâldeaţă de copil îmi spuneai “mami Ana” – era greu pentru tine să spui Iuliana. Erai un băieţel un pic timid dar mereu cu un zâmbet pe faţă, un zâmbet ştrengăresc ce mă făcea întotdeauna să te strâng în braţe.

Ani de zile “te-am văzut” crescând doar prin prisma poveştilor spuse de mama ta, o mamă foarte mândră de ceea ce devenisei. Acum eram pentru tine “tanti Iuli”.

O tragică întâmplare ne-a apropiat şi am descoperit că acea mogâldeaţă a devenit un “băiat de aur” cu acelaşi zâmbet ştrengăresc pe buze. Am descoperit un Andrei capabil de iubire până la sacrificiu, un Andrei care are prieteni şi fraţi pentru care ar face orice, un Andrei care dă totul şi nu cere nimic în schimb.

Te-am rugat să-mi spui simplu “Iuli” pentru a mă simţi prietena ta înainte de toate, o prietenă pe care să te poţi baza mereu, o prietenă care – poate – va avea nevoie de tine chiar şi pentru a mă asculta.

Sunt onorată şi încântată să fac parte din viaţa ta. Eşti un om minunat! (Iuli)

Andrei este o persoană sociabilă şi foarte prietenoasă. Chiar dacă nu-l cunosc de mult timp am foarte mare încredere în el. Îmi este ca un frate mai mare. Îi mulţumesc pentru că îmi este alături şi că mă ajută de fiecare dată când am nevoie de el! (Diana)

Îmi e greu să îmi pun gândurile pe foaie pentru că e vorba despre o persoană deosebită din viaţa mea şi sunt foarte mândră să fiu prietena lui şi să spun că îmi este cel mai bun prieten. Lângă el am petrecut cei mai frumoşi ani –  anii de liceu – şi am trăit amândoi dragostea aceea pură şi senină din perioada adolescenţei. (Laura Bîcă)

Un băiat prea matur pentru vârsta lui, încă înainte să fi trecut prin una din cele mai grele încercări ale vieţii; un tip cu care poţi să abordezi orice subiect de discuţie fără să rişti să rămâi fără interlocutor; un om cu prea mult bun-simţ pentru lumea în care trăim; un caracter puternic şi hotărât ce se ascunde sub un chip plăpând. Ar fi multe de spus şi totul numai de bine, însă voi rezuma la atât: e un om de nota 10 cu o personalitate de 10+. (Bogdan Scripcariu)

Ne-am adunat să-ţi spunem „La mulţi ani, Andrei!”

Iar voi să vă amintiţi să le spuneţi celor din viaţa voastră ce simţiţi pentru ei, nu-i lăsaţi să ghicească sau nu bănuiţi că ştiu deja aceste lucruri.

Crina Coranga Written by:

Brand Storyteller

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *