Campania inima copiilor – Ca la alţii şi la noi (1)

Anul acesta aştept 2 nepoţi, 8 schimbări, 5 evenimente mari, 8 proiecte şi toate acestea dublate de bucurii infinite. Trag o linie, mă bat pe umăr şi sunt liniştită că am mai trăit frumos încă un an.

Anul ăsta, anul trecut şi cel de dinainte – şi ne-am duce prea în trecut dacă îi numărăm pe toţi – n-a fost trăit frumos de cei ce-şi aşteptau nepoţii, copiii, fraţii pentru că jumătate din nou-născuţi nu pot fi internaţi la Secţia de terapie intensivă nou-născuţi Marie Curie din cauza lipsei de spaţiu. Se întâmplă uneori să ne credem mai buni în papucii altora: imaginează-te doctor şi spune familiilor cine va trăi şi cine nu. Deja pe la acest rând vă urmăreşte fobia şpăgii şi neîncrederea în medicii noştri.

Eu l-am cunoscut pe Alex de la Asociaţia Inima Copiilor şi nu am nicio urmă de îndoială că toată echipa implicată în modernizarea spitalului Marie Curie îşi doreşte un sistem sanitar curat. Curat şi mare şi de încredere. Ca peste hotare. Ei ne schimbă vorba: ca la alţii şi la noi. Şi pe cuvânt de povestitor: am mers să filmăm în noua secţie de cardiochirurgie pediatrică a spitalului Marie Curie şi nu mă gândeam decât că arată mai bine decât platourile de filmare din Grey’s Anatomy. Doar că viaţa bate filmul, iar în noul departament personajele principale sunt nou-născuţii. Nu se trag duble, nu se vor greşeli, se urmăreşte o secţie şi mai mare pentru copii. Eh bine, în acest film poţi juca şi TU. Trimiţi 2 euro prin SMS la 858 şi Fundaţia Vodafone va dubla suma donată de tine. Sau poţi opera cei 2% din impozitul pe venit direcţionându-l către Asociaţia Inima Copiilor.

În episodul următor vă povestesc ce-am aflat de la Alex despre medicii de la Marie Curie, cum au reuşit să ridice departamentul de cardiochirurgie la standardele celor din Iowa şi va intra în scenă un nou personaj la fel de important: bloggerul inimos.

Stay tuned! 😉

Crina Coranga Written by:

Brand Storyteller

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *