Campania inima copiilor – Lucrurile mari se construiesc unind eforturi mici (2)

În episodul anterior din filmul cu platouri de filmare mai faine ca-n Grey’s Anatomy aţi citit (şi vă mulţumesc!) că prin trimiterea a 2 euro prin SMS la 858 construieşti o nouă secţie de terapie intensivă pentru nou-născuţi.

Sunt momente când vreau să-mi depăşesc fricile şi mă oblig să le simt apoape, atât de aproape că inima-mi aleargă şi n-o pot opri, iar gesturile-mi sunt mişcări frenetice ce mă sperie şi pe mine. Mai tare decât frica de cameră, mi-e drag să cred că pot fi o cărămidă dintr-o fundaţie, o clădire, o secţie. Şi că mă gletuiesc lângă alte două sau trei cărămizi. Şi că le-a plăcut atât de mult să fie cărămizi că încearcă acum să construiască singuri şi mai aduc alte două-trei cărămizi. M-am trezit filmând şi singurul lucru ce mă ţinea în faţa camerei erau copiii. Şi cărămizile. Şi o normalitate a altora ce am susţine-o şi noi: lucrurile mari se construiesc unind eforturi mici.

Pe platourile de filmare l-am cunoscut pe Alex Popa de la Asociaţia Inima Copiilor. Iniţial i-am zis că-mi poartă ghinion şi l-am rugat să stea pe hol căci nu-mi ieşeau nicicum ş-uri şi s-uri şi ţ-uri. L-am luat apoi la poveşti încercând să aflu mai multe despre ceea ce a realizat (până în prezent!) pentru spitalul Marie Curie. A deschis o nouă secţie de cardiochirurgie pediatrică cu cea mai modernă aparatură. Mergeam din salon în salon apoi în camera de gardă şi-mi spunea că voia totul ca în Iowa. Aveam să aflu mai târziu că acolo se dă standardul în medicină, în materie de aparatură şi cadre medicale. L-am întrebat apoi de medicii noştri, cei ce aveau să şi folosească aparatele la care eu mă jucam acum. Voiam să-i cunosc, să îi întreb, să le mulţumesc! Pentru că ştiţi ce? Şi ei îşi doresc să însănătoşească acest sistem sanitar bolnav. Şi n-au plecat din ţară pe câte mii de euro s-or da, ci au rămas în ţară pe 400 de euro, să construiască – cărămidă cu cărămidă – un sistem în care ei pot face bine. Momentan sunt la traininguri tot în Iowa.

Şi ca să ne fie şi mediul online sănătos şi de e vreun coleg blogger care vrea să scrie sau să susţină această campanie o poate face preluând un banner de aici. Sa ne educăm să construim! Cărămidă cu cărămidă.

Iar de vrei să construieşti altceva că poate ai altă viziune arhitecturală, costruieşte şi spune-mi şi mie! Şi spune-le şi altora!

Sursa foto: oldproroofing.com

Crina Coranga Written by:

Brand Storyteller

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *