Am obosit şi nici măcar n-am pedalat

Habar n-am de ce ne e atât de greu să ne aliniem. Uneori mă oboseşte atât de tare şi mă gândesc să renunţ. Dar nu renunţ şi mă alătur celor 2-3 creduli etichetaţi. Altfel-ul de astăzi e prea uşor numit hipiot, însă n-am să încerc să repoziţionez o generaţie ci să vă zic iar de biciclete.

Despre relaţia cu bicicleta am mai zis, însă 2013 a fost cel mai urât dintre toate:

– nu numai că mă urcam pe biciclete mult mai grele decât mine, dar domnul primar a (cam) retras autorizaţiile centrelor de închiriere şi oricât aş fi dat eu refresh – primeam aceeaşi eroare: mersul pe bicicletă în parc nu este disponibil. S-au deschis într-un final. Am fost, mulţumesc!

– legislaţia e ca să nu fie.

– pistele – mă jignesc şi te jignesc. Şi n-am să mai cânt şi eu căci a sunat la alţii mai bine.

Eu nu pot goni printre maşini şi nu vreau să frânez în milimetrul portierei. Aş vrea să mă pot bucura de drumul pe care îl am de făcut, fără să fiu împinsă de claxoane. Citeam o alternativă de supravieţuire în trafic de la cineva mai biciclist decât mine: să zbier şi eu, să fentez, să ignor. Dar nu vreau să ignor, nu vreau să mă pliez pe „se putea mai rău” când chiar se poate mai bine. Şi nu mă acuza de idealism până nu te ancorezi puţin în realitatea pe care o meriţi.

M-am bucurat de Gufa ca de cadoul perfect. Cu ea voi merge la BikeFest până voi simţi că pot merge în siguranţă pe bicicletă. Eliza Rogalski urcase pe Facebook  în urmă cu ceva timp o poză cu o parcare de biciclete din România. I-am spus că încep să sper, mi-a răspuns că nu e în Bucureşti. La unii tonul este strigat de capitală, la alţii sau doar la noi capitala primeşte tonuri. Ar putea să mai şi asculte, nu doar să audă. Suntem atât de divizaţi ca popor că reuşita unui român e doar succesul unui moldovean, oltean, muntean, maramureşan etc. Nu e de mirare că suntem discriminaţi când noi ne condamnăm.

Aşadar, sper să mergeţi la BikeFest. Să vă amintiţi pe 14 – 15 septembrie că omul pe 2 roţi e mai fericit decât cel ce se târâie cu 4. În lipsă de alternativă, voi împinge rotiţele Gufei. Pe pagina evenimentului veţi putea găsi mai multe informaţii despre program. Pe ivelo.ro/bikefest vă veţi putea alege activităţile la care vreţi să participaţi şi chiar sunt suficiente pentru placul tuturor. Bike Polo mi se pare o provocare foarte frumoasă  şi chiar îmi voi dedica weekend-ul acestor evenimente. Înainte de a vă bucura de filmele şi concertele pregătite de organizatori, exprimaţi-vă părerea: proactivă, reactivă, radicală ori fundamentată. Dar faceţi-o cunoscută, căci nu e o soluţie să îţi exprimi frustrarea printr-un status sau o poză ce place prietenilor.

Of, am obosit şi nici măcar n-am pedalat…

Sursa foto: unfunk.net

Crina Coranga Written by:

Brand Storyteller

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *